Ondernemen naast je studie
Alle informatie voor als je gaat ondernemen terwijl je studeert
Ondernemen naast je studie
Tips, informatie en interviews met student ondernemers

Zo word je professioneel coach naast je studie

01/27/2020 - 10:13
coaching opleiding

Giert de ambitie door je lijf en kun je niet rustig stilzitten? Of wil je juist jezelf nog meer ontwikkelen naast je studie? Dat kan! Misschien is een coaching opleiding iets voor jou. TC Academy start tweejaarlijks een opleiding tot professioneel coach in Utrecht en Rotterdam en dat is prima te combineren naast je studie. 

TC Academy

In 13 dagen kun je een erkend post-hbo diploma halen die Centrum Post Initieel Onderwijs (CPION) afgeeft. HET CPION is ook de vertegenwoordiger van Stichting Post Hoger Beroepsonderwijs (SPHBO). Allemaal leuk en aardig, maar wat heb je eigenlijk na deze 2 weken geleerd? Wij hebben het hieronder voor je opgesomd:

  • Je kunt zelfstandig en professioneel functioneren als coach

  • Je beheert methodieken om te coachen
  • Je kunt anderen coachen naar effectief gedrag
  • Je kunt reflecteren op je eigen handelen als coach
  • Je wordt als coach emotioneel volwassen
  • Je kunt zelfstandig opdrachten binnenhalen en offertes schrijven

Wat leer je tijdens de coaching opleiding?

TC Academy focust zich in de coaching opleiding voornamelijk op vakinhoud waardoor jij straks over alle informatie beschikt om een goed coach te worden. Er is veel afwisseling tussen theorie en praktijk wat ervoor zorgt dat je na de opleiding zelfstandig of in loondienst als coach aan de slag kunt. Ervaringsgericht werken staat centraal door middel van 'Learnings by doing'. De opleiding is voor iedereen die het coachvak beroepsmatig wil uitvoeren, denk aan: zelfstandig coachen of coachen binnen een organisatie, zoals een onderwijsinstelling. De opleiding sluit eigenlijk op veel werkvelden aan, waardoor het de ideale aanvulling is op je huidige studie. 

Wat verwacht de coaching opleiding van jou?

Om je in te schrijven voor deze opleiding heb je hbo werk- en denkniveau nodig en minimaal 3 jaar algemene werkervaring. Ook zul je een competentietest maken en een intakegesprek hebben waarin je jouw ervaring en motivatie moet onderbouwen. Dit is een onderdeel van de toelatingsprocedure. 

Twee studies: lukt dat wel?

TC Academy verwacht dat je minimaal 6 tot 8 uur in de 2 weken moet investeren aan zelfstudie. Er zijn ook een aantal lesdagen en intervisiebijeenkomsten. Wij kunnen natuurlijk niet in jouw lesrooster kijken, maar dit is wel een ultieme kans om een interessant erkend diploma te halen. Het is zeker het overwegen waard! Zeker als je je eigen bedrijfje wil starten naast je studie in bijvoorbeeld coachen. Het kost relatief weinig tijd om een erkend diploma te halen bij TC Academy waardoor je niet ellenlang hoeft te studeren, maar wél kunt investeren in je eigen bedrijf. 

Kortom: een erkend post-hbo diploma in 13 dagen halen bij een coaching opleiding. Een unieke kans voor een ambitieuze student zoals jij! Benieuwd hoe andere studentondernemers dit combineren? Dan wil je dit weten!

Lees ook

zonnepanelen
04/21/2023 - 16:39

Duurzaamheid is een steeds belangrijker onderwerp. Niet alleen in de politiek, maar ook aan de keukentafel is het milieu en klimaat een groter thema dan tien jaar geleden.

vast nummer op mobiele telefoon
12/20/2022 - 12:35

Als ondernemer moet je ervoor zorgen dat je bedrijf altijd bereikbaar is voor je klanten. Een vast nummer voor mobiel kan je daarbij helpen. Meer weten? Je leest het hier!