Ondernemen naast je studie
Alle informatie voor als je gaat ondernemen terwijl je studeert
Ondernemen naast je studie
Tips, informatie en interviews met student ondernemers

Zo richt je een kantoor aan huis in

09/19/2019 - 11:27

Het hebben van een eigen onderneming is hard werken, maar loont wel! Ik vind het heerlijk om in koffietentjes te werken, maar de kosten van al die kopjes koffie - én een gebakje hier en daar - lopen aardig op. Aan de keukentafel word ik afgeleid en dus is het tijd voor het inrichten van een eigen kantoor. In deze blog deel ik mijn tips voor het aanpakken van een (klein) kantoor aan huis!

Het prioriteitenlijstje

Allereerst het prioriteitenlijstje: wat vind je het allerbelangrijkste in je kantoor aan huis? Ik wil bijvoorbeeld een tafel hebben met genoeg ruimte voor m'n laptop, boeken en papier. Daarnaast wil ik afgesloten kastjes waar ik alle bende in kan stoppen zonder dat ik daarvan word afgeleid. Schrijf op papier wat je nodig denkt te hebben om goed te kunnen werken. Heb je een nieuwe bureaustoel nodig, of misschien een magneet- of prikbord? Schrijf alles op en probeer dan te bedenken welke dingen het belangrijkste zijn.

Klein maar fijn

Heb jij net als ik geen extra kamer in huis, maar kan je wel een hoekje inrichten waar je aan de slag kunt? Top! Het bureau is de basis maar tegelijkertijd ook het belangrijkste. Je wil er al m'n spullen op kwijt kunnen, geen last hebben van vervelende tafelpoten die in de weg zitten en misschien wil je wel een tafel die je ook als statafel kan gebruiken. Zeker als je maar een klein hoekje beschikbaar hebt, is het verstandig om niet teveel spullen te kopen. Beperk je tot de belangrijkste dingen en denk creatief. Een kast die je tegen de muur zet naast je bureau neemt meer ruimte in beslag dan kastjes die je boven je bureau bevestigd. Doe online onderzoek naar handige oplossingen als het gaat om het opruimen van spullen. 

Lichtinval

Bijna ieder huis heeft wel een moment van de dag dat het zonlicht naar binnen schijnt, daarom is het belangrijk om goede raamdecoratie te hebben. Eerder heb ik mij niet zo verdiept in de verschillende soorten raamdeco, maar er blijkt ontzettend veel op de markt te zijn! Heb je vanaf je bureau uitzicht op een drukke straat en ben je snel afgeleid? Dan is het ophangen van inbetween gordijnen een goed idee. Inbetween gordijnen houden het (zon)licht niet buiten, maar blokkeren wel het uitzicht. Houd je juist wel van de reuring op straat, dan is een vitrage misschien wel wat voor jou! Een vitrage is een dunne gordijnstof waardoor het zicht beperkt wordt, maar je wel veel lichtinval hebt, ideaal dus. Heb je een stoerdere smaak en wil je niet die lieflijke uitstraling in huis? Dan heb je ook nog shutters! Dit zijn houten binnenluiken die je naar wens open en dicht kunt sluiten. Sluit ze half en je krijgt nog genoeg licht binnen, maar niet meer de scherpe zonnestralen. 

Heel veel werkplezier in je nieuwe kantoor!

Lees ook

zonnepanelen
04/21/2023 - 16:39

Duurzaamheid is een steeds belangrijker onderwerp. Niet alleen in de politiek, maar ook aan de keukentafel is het milieu en klimaat een groter thema dan tien jaar geleden.

vast nummer op mobiele telefoon
12/20/2022 - 12:35

Als ondernemer moet je ervoor zorgen dat je bedrijf altijd bereikbaar is voor je klanten. Een vast nummer voor mobiel kan je daarbij helpen. Meer weten? Je leest het hier!