Ondernemen naast je studie
Alle informatie voor als je gaat ondernemen terwijl je studeert
Ondernemen naast je studie
Tips, informatie en interviews met student ondernemers

Zo lever jij een bijdrage met je eigen onderneming!

04/20/2021 - 09:52
eigen onderneming

Een eigen onderneming is keihard werken. Je wilt een goede omzet behalen en in de avonduren ben je nog bezig met financiële zaken. Dat er dus een hoop geregel komt kijken bij het hebben van een eigen onderneming, is geen understatement. Een eigen onderneming draait natuurlijk niet alleen om omzet draaien, maar de meeste bedrijven willen ook een bijdrage leveren met hun eigen bedrijf. Zo kan jij dat doen met jouw onderneming!

Bijdrage aan je werknemers

Wanneer je als beginnende ondernemer je eerste werknemers in dienst neemt, zal je genoeg aandacht aan hen moeten besteden. Werknemers dragen bij aan de reputatie en het imago van je bedrijf, daarom is het belangrijk om altijd bedachtzaam te blijven aan je werknemers. Een blijk van waardering kan onder andere door middel van een klein compliment, een positief feedback gesprek of een bijdrage. Veel bedrijven laten hun waardering blijken door middel van een (kleine) bijdrage. Bijvoorbeeld een leuk thuiswerkpakket, een kerstpakket of een ander geschenk. Kerstpakketten zijn toch wel de populairste geschenken aan werknemers tijdens de feestdagen. Als beginnende ondernemer is het dan ook niet overbodig om je hier eens in te verdiepen! Je kunt bijvoorbeeld gemakkelijk een kerstpakket online bestellen om je werknemer(s) mee te verrassen!

Bijdrage aan goede doelen

Als je pas net met jouw onderneming begonnen bent, dan staat het doneren aan goede doelen waarschijnlijk nog niet hoog op het lijstje. Wanneer je als bedrijf steeds meer groeit, is dit wel iets waar je je in kunt verdiepen. De Belastingdienst maakt het dan ook aantrekkelijker voor bedrijven om te doneren aan goede doelen. Sinds 2011 is de Geefwet in het leven geroepen waarin staat dat giften aan een goed doel fiscaal aftrekbaar zijn. Een voorwaarde hiervan is bijvoorbeeld dat het ontvangende goede doel een Algemeen Nut Beogende instelling is. Deze instellingen betalen geen belasting over hun giften en kunnen deze zo voor de volle 100% inzetten voor hun doelstelling. Ook als beginnend bedrijf is het dus zeker een mooie gedachte om je hierover in te lezen!

Bijdrage aan het milieu

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, ook wel MVO, is sinds een aantal jaren een bekend begrip. MVO houdt in dat bedrijven ondernemen met de focus op peopleplanet en profit. Vooral op de lange termijn is ondernemen vanuit een maatschappelijke verantwoordelijkheid goed te combineren met winstgevendheid. Als een groot bedrijf zich bezighoudt met MVO en bijvoorbeeld zijn inkoopbeleid wijzigt, dan heeft dit direct een grote impact. Ook voor kleine bedrijven geldt, alle kleine beetjes helpen! Denk bijvoorbeeld aan welke materialen je duurzaam in kan kopen en wat er misschien verantwoorder kan. Natuurlijk mag je dit uiteindelijk ook communiceren richting je doelgroep/klanten. Aangezien MVO tegenwoordig hoog in het vaandel staat, zal dit op de lange termijn positief zijn voor de maatschappij en je onderneming.

Ben je echt pas net begonnen met ondernemen? Deze spullen heb je als beginnende ondernemer echt nodig!

Lees ook

eigen onderneming
04/20/2021 - 09:52

Met een eigen onderneming kan je op allerlei manieren bijdragen aan de maatschappij, wij vertellen je hoe!

spullen onderneming
04/12/2021 - 09:02

Ondernemen is een goed idee, maar zorg wel dat je er goed op bent voorbereid! Er zijn veel dingen die erbij komen kijken. In deze blog zet ik op een rijtje welke spullen je allemaal nodig hebt als je begint met ondernemen!