Ondernemen naast je studie
Alle informatie voor als je gaat ondernemen terwijl je studeert
Ondernemen naast je studie
Tips, informatie en interviews met student ondernemers

Zo krijgt jouw startup naamsbekendheid

06/13/2019 - 11:44
ondernemen student entrepreneur

Steeds meer studenten beginnen een startup naast hun studie. Je studententijd is dan ook de beste tijd om te beginnen met ondernemen. Het rentebedrag op je lening is weinig tot niks en je hebt – als het goed is – nog geen torenhoge vaste lasten. Wil jij beginnen met ondernemen of wil je jouw startup een boost geven? Lees dan onze tips om meer naamsbekendheid te krijgen!

Welke boodschap wil je overbrengen?

Het bepalen van je boodschap is superbelangrijk als je meer bekendheid met je bedrijf wilt krijgen. Denk dus na over wat je (toekomstige) klanten wilt vertellen over jouw product of dienst. Vat dit verhaal zo goed mogelijk samen tot een concrete boodschap. De beste boodschap is kort, krachtig én valt op!

Op welke doelgroep richt je jouw boodschap?

Om effectieve reclame te maken, is het essentieel dat je jouw doelgroep kent. Zo kun je jouw boodschap, kanalen en middelen toespitsen op mensen die jouw product of dienst ook nodig hebben. De volgende kenmerken dien je in ieder geval in je achterhoofd te houden bij het bepalen van je doelgroep:

  • Geslacht
  • Woonplaats
  • Leeftijd
  • Besteedbaar budget
  • Interesses
  • Gewoontes

Er zijn natuurlijk nog veel meer kenmerken om rekening mee te houden. En hoe concreter je jouw doelgroep vaststelt, hoe beter je campagne aankomt.

Via welke kanalen wil je mensen bereiken?

Ook de kanalen waarop jouw campagne te zien is, stem je af op jouw doelgroep. Maar het is natuurlijk ook belangrijk wat je budget is. Zo is een tv-commercial nauwelijks te betalen voor starters. Terwijl je de kosten voor een campagne op social media relatief laag kan houden. Probeer ook om verschillende kanalen in te zetten. Want hoe vaker de doelgroep jouw bedrijfsnaam of logo ziet, hoe beter ze dit zullen onthouden. Het is daarom ook goed om altijd iets bij je te hebben met jouw boodschap en/of logo. Denk aan visitekaartjes of laat pennen bedrukken met jouw logo.

Zoek je meer inspiratie voor jouw eigen onderneming? Lees dan ook eens onze interviews met studentondernemers. Zo sprak collega Rebecca met studentondernemer Esmee over het opzetten van haar eigen webshop!

Lees ook

lening afsluiten
05/13/2020 - 14:34

Je kan niet wachten om je eigen onderneming te starten. Maar in hoeverre speelt jouw studieschuld een rol als je een lening wil afsluiten?

gifts
04/29/2020 - 14:49

Een goede manier om stakeholders aan je te binden is met relatiegeschenken. Hier lees je wat de voordelen zijn van relatiegeschenken!