Ondernemen naast je studie
Alle informatie voor als je gaat ondernemen terwijl je studeert
Ondernemen naast je studie
Tips, informatie en interviews met student ondernemers

Wat houdt ondernemen in en wat moet je doen?

04/02/2018 - 10:10

Lijkt het jou onwijs leuk om te ondernemen, maar weet je net als ik niet waar je moet beginnen? Tijdens mijn stage zoek ik het voor je uit en schrijf ik blogs over ondernemen tijdens je studietijd.

Waarom wil ik ondernemen?

Het lijkt mij onwijs leuk om zelf iets op te bouwen waar ik later trots op kan zijn. Hard werken voor je eigen succes en niet voor dat van iemand anders. Zelf ben ik samen met een vriend van mij bezig om ons Instagramaccount groter te krijgen en help ik hem om zijn fashionaccount bckstreetfashion uit te breiden.

Onze startende onderneming combineren wij met onze studie, werk en stage. Met deze onderneming willen wij een online affiliate netwerk voor streetwear kleding opzetten. Daarnaast is het onze droom om in de toekomst een eigen merk op de markt brengen.

Wat ga ik onderzoeken?

Een goed idee hebben, is natuurlijk de eerste stap. Maar hoe ga je dit vervolgens uitvoeren? Wanneer moet ik een KvK hebben en hoe zit het met de belastingen? Allemaal vragen waar ik het antwoord nog niet op weet.

Tijdens mijn stage ga ik onderzoeken in hoeverre studenten behoefte hebben aan hulp bij ondernemen en waar ze hulp bij kunnen gebruiken. Ik ga onderzoeken waar je aan moet denken als je wilt ondernemen tijdens je studie.

Hoe pak ik het onderzoek aan?

Ik ga een enquête samenstellen die ik ga afnemen onder studenten van verschillende niveaus en opleidingen. Ook ga ik de ZZP dag van de Rabobank bezoeken om zo meer informatie te vergaren. Dit combineer ik met mijn huidige kennis en verder bekende informatie.

Wat kan je van mij verwachten?

Om mijn bevindingen en ervaringen te delen zal ik om de week een blog schrijven met tips en informatie over dit onderwerp. Ik zal zelf al wat dingen proberen en deze ook met jullie delen. Uiteindelijk zal de pagina over ondernemen worden aangepast om jullie nog specifieker te informeren.

Lees ook

02/21/2022 - 16:16

Is er in jouw bedrijf personeel gezocht? Dit begint allemaal bij het schrijven van een vacaturetekst. Maar hoe schrijf je nou zo’n spectaculaire tekst?

thuiswerken
09/21/2021 - 15:30

Een thuiskantoor scheelt je veel geld en is lekker dichtbij. Zorg ervoor dat je de belangrijke benodigdheden hebt, zodat je goed aan de slag kunt. Hier lees je wat handig is voor je thuiskantoor.