Ondernemen naast je studie
Alle informatie voor als je gaat ondernemen terwijl je studeert
Ondernemen naast je studie
Tips, informatie en interviews met student ondernemers

Tips voor een veilige werkplek!

11/27/2019 - 09:52

Eindelijk heb je een pand op het oog voor jouw onderneming. Het is natuurlijk belangrijk dat je op een goede locatie zit, er prettig kunt werken en klanten kunt ontvangen. Maar heb je ook aan de veiligheid gedacht? Het is verstandig om te checken welke maatregelen er getroffen zijn om de veiligheid te waarborgen. En welke maatregelen je misschien nog kunt treffen om de veiligheid te verbeteren. Zeker als je in een groot bedrijfspand zit!

Brandpreventie

Je hoopt natuurlijk dat het nooit gebeurt. Maar als er brand uitbreekt, is het belangrijk dat je weet hoe je moet handelen. Zorg er daarom voor dat de vluchtroutes altijd vrij van rommel zijn en of er alternatieve mogelijkheden zijn om het pand te verlaten. Bij grote bedrijfspanden is vaak een vluchtladder aan de buitenkant van het gebouw. Een vluchtladder wordt ook wel een kooiladder genoemd. Dit is een compacte ladder die ervoor zorgt dat je via het raam of balkon het pand kunt verlaten in een noodsituatie. Als jouw werkplek op een bovenverdieping gevestigd is, is het verstandig om in een kooiladder te investeren. Het is immers voor je eigen veiligheid! Via deze website kun je een kooiladder kopen.

De brandveiligheid is meestal de verantwoordelijkheid van de pandeigenaar. Maar het is belangrijk dat je dit zelf ook in de gaten houdt. Check bijvoorbeeld of er rookmelders hangen, of er brandblussers aanwezig zijn en of de deuren brandwerend zijn. Kijk ook meteen of de rookmelders het echt doen en of de brandblussers niet over datum zijn. Daarnaast zijn er een paar punten waar je zelf op kunt letten als je brand wilt voorkomen. Zet apparaten zoveel mogelijk uit en niet op standby, laat stekkers niet onnodig in het stopcontact zitten en laat genoeg ruimte tussen de verwarmingen en eventuele meubels.

Inbraakpreventie

Als ondernemer heb je natuurlijk een smartphone en laptop. Maar als je er goed over nadenkt, heb je waarschijnlijk nog veel meer dure spullen op jouw werkplek staan. Denk aan je voorraad, een camera, laptopaccessoires en misschien zelfs een tv. Bedrijfspanden zijn daarom schatkamers voor inbrekers. Er zijn een heleboel kostbare spullen op één plek te vinden en na 18.00 uur is er meestal niemand aanwezig. En als je een startende ondernemer bent, zit je misschien ook wel op een plek zonder goede sloten en inbraakcamera’s. Je kunt dan aan de pandeigenaar voorstellen om het Keurmerk Veilig Ondernemen te behalen.

Lees ook

10/26/2020 - 09:37

Ben je toe aan een studie waar je veel kan leren en zo meer uit jouw onderneming kan halen? Ik vertel je hoe je een studie kunt combineren met jouw onderneming.

eigen onderneming starten
08/26/2020 - 16:10

Is het al jaren een droom om ondernemer te worden of heb je net een supergoed idee bedacht? Dit is hét moment om te starten. Voordat je kunt starten met ondernemen moet je aan een aantal belangrijke dingen denken.