Ondernemen naast je studie
Alle informatie voor als je gaat ondernemen terwijl je studeert
Ondernemen naast je studie
Tips, informatie en interviews met student ondernemers

Tips om als studerende zzp’er een lening aan te vragen

12/23/2020 - 17:35

Het komt steeds vaker voor dat studenten een eigen onderneming starten. Ze zitten vaak bomvol ideeën en hebben genoeg motivatie om van hun droom werkelijkheid te maken. Maar wat komt er kijken bij het zijn van een studerende zzp’er en hoe regel je de financiën? Wij hebben wat tips voor je!

Een goede basis

Wanneer je als student bereid bent om geld te gaan steken in je eigen onderneming, moet je zeker weten dat de basis goed zit. Zorg ervoor dat je een rechtsvorm hebt gekozen die past bij jouw bedrijf. Deze bepaalt onder andere je aansprakelijkheid, maar ook welke belastingen je moet betalen en op welke fiscale voordelen je krijgt. Dan wordt het tijd om je met je definitieve bedrijfsnaam in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Als je dit hebt gedaan, dan is je eigen bedrijf een feit. Dan komt het financiële plaatje in zicht, hoe ga je dat regelen? Als studerende ondernemer komen er een paar dingen kijken bij de financiën. Leen je bij DUO? Als je na 1 september 2015 bent begonnen met je studie, dan mag je onbeperkt bijverdienen. Ben je voor deze datum begonnen of volg je een mbo-opleiding, dan mag je maximaal €15.000 bijverdienen. Check dus goed hoe dit voor jou werkt. Heb jij daarnaast nog meer geld nodig om te investeren in je eigen onderneming, dan kan je als student gemakkelijk een zzp-lening aanvragen.

Een zzp-lening

Een zzp-lening stelt je in staat om een geldbedrag te lenen voor bepaalde doeleinden. Wil jij graag investeren in nieuwe apparatuur voor je eigen onderneming of ben je van plan je voorraad in te slaan, dan kan je dit met een zzp-lening realiseren. Swishfund biedt een zzp-krediet dat past bij jouw situatie als ondernemer. Om een zzp-lening aan te vragen kom je met Swishfund in contact en heb je binnen 24 uur duidelijkheid over jouw lening. Wil je de lening afsluiten? Het enige wat je nodig hebt is een transactieoverzicht van je zakelijke rekening en vervolgens staat het bedrag binnen drie dagen op je rekening. Deze leningen lopen van €3000 tot €500.000, hebben een flexibele looptijd van 3 tot 12 maanden en bedragen een rente 0,85% per jaar. Kijk of jij in aanmerking komt voor een zzp-lening, start met investeren én groeien!

Onderhands lenen

Er zijn ook nog andere manieren om geld te lenen voor jouw eigen onderneming. Een bekende is de onderhandse lening. Dit is een lening die je afsluit bij familie of vrienden. Voor een onderhandse lening moet je een duidelijk contract opstellen, zodat je later niet tegen problemen aanloopt. Lenen van familie of vrienden betekent lenen zonder tussenkomst van de bank en het opstellen van je eigen regels. Wat bedraag de rente en wat zijn de regels? Zet al deze gemaakte afspraken in een duidelijk contract om eventuele wrijving te voorkomen!

Wil jij een bedrijf starten, maar weet je niet waar je moet beginnen? Wij hebben een stappenplan geschreven voor het starten van jouw onderneming!

Lees ook

vast nummer op mobiele telefoon
12/20/2022 - 12:35

Als ondernemer moet je ervoor zorgen dat je bedrijf altijd bereikbaar is voor je klanten. Een vast nummer voor mobiel kan je daarbij helpen. Meer weten? Je leest het hier!

zakelijke kerstcadeaus
11/18/2022 - 14:26

Op zoek naar leuke kerstcadeaus voor zakelijke klanten? Wij hebben 5 ideeën voor je, lees je mee?