Ondernemen naast je studie
Alle informatie voor als je gaat ondernemen terwijl je studeert
Ondernemen naast je studie
Tips, informatie en interviews met student ondernemers

Studeren naast je onderneming? Zo doe je dat!

10/26/2020 - 09:37

Werken, werken, werken en nog eens werken: een eigen bedrijf is niet niks! Keihard bikkelen om een goede omzet te halen en ’s avonds nog snel de boekhouding regelen. Het leven van een ondernemer kan pittig zijn! Jij als jonge ondernemer bent natuurlijk nog lang niet uitgeleerd en continu op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ben je toe aan een studie waar je veel kan leren en zo meer uit jouw onderneming kan halen? Wacht dan niet langer en meld je aan voor een studie. Dit is het moment! Ik vertel je hoe je een studie kunt combineren met het runnen van jouw onderneming.

Studie kiezen

Het allerbelangrijkste is dat jij een studie kiest die helemaal bij jou past en die je echt heel leuk vindt. Dit maakt het een stuk makkelijker om gemotiveerd te blijven. Als je een studie wilt waarbij je meer kan leren over het ondernemerschap, dan is misschien ‘International Business & Entrepreneurship’ iets voor jou! Deze studie vind je op EuroCollege Hogeschool. Hiermee kan je nóg meer leren over ondernemen en dit ook gelijk toepassen in je eigen onderneming! Bij EuroCollege Hogeschool bieden ze ook bacheloropleidingen van drie jaar aan (in plaats van vier). Bij deze studies wordt er vooral focus gelegd op mindset, discipline en motivatie. Dat is waar jij als ondernemer als geen ander goed in bent! Bij deze onderwijsinstelling bieden ze veel persoonlijke aandacht en versnelde trajecten. Voor iemand die lang niet in de schoolbanken heeft gezeten, is dit zeker een goede optie! Er wordt ook veel aandacht besteed aan etiquette. Dit kan ook goed zijn om te leren voor jouw onderneming. Beleefd zijn en er goed uit zijn is belangrijk! Op een open dag krijg je meer informatie over de verschillende opleidingen en wat je ervan kunt verwachten!

Plannen 

De studie is gekozen en het kan beginnen. Spannend, weer opnieuw in de schoolbanken! Zeker naast het runnen van een bedrijf kan het best even pittig zijn. Reken maar op een drukke periode! Om deze periode zo goed mogelijk te organiseren en vooral niet overspannen te raken, is het verstandig om een goede planning te maken. In deze planning neem je de fysieke colleges op, het aantal uur dat je thuis aan school werkt en wat je moet doen voor je eigen bedrijf. Nu dit alles op papier staat kun je de week aanvullen met de leuke dingen. Houd er wel rekening mee dat je hier tijd voor maakt, want dit is belangrijk! Als je nooit meer leuke dingen kan doen, dan ga je het niet volhouden. Misschien vind je het ook fijn om even een paar uurtjes alleen te zijn, plan dit dan ook in. En vergeet schoonmaken, koken en boodschappen doen niet.

Lees ook

zonnepanelen
04/21/2023 - 16:39

Duurzaamheid is een steeds belangrijker onderwerp. Niet alleen in de politiek, maar ook aan de keukentafel is het milieu en klimaat een groter thema dan tien jaar geleden.

vast nummer op mobiele telefoon
12/20/2022 - 12:35

Als ondernemer moet je ervoor zorgen dat je bedrijf altijd bereikbaar is voor je klanten. Een vast nummer voor mobiel kan je daarbij helpen. Meer weten? Je leest het hier!