Ondernemen naast je studie
Alle informatie voor als je gaat ondernemen terwijl je studeert
Ondernemen naast je studie
Tips, informatie en interviews met student ondernemers

Student en ondernemer? Zo laat jij jouw bedrijf groeien!

10/27/2022 - 16:45
eigen onderneming student ondernemer

Je bent student én ondernemer. Je doet het goed, maar het kan natuurlijk altijd beter. Maar hoe kom je verder als je niet zoveel geld hebt? Je kan een extra bijbaantje nemen, maar heb jij al eens nadacht over de mogelijkheid van geld lenen? We vertellen je over alle voor- en nadelen van het lenen van geld.

Geld lenen

Geld lenen heeft al gauw een negatief beeld. Geld lenen kost namelijk altijd extra geld, dat is een nadelig feit. Maar wat nou als jij door dit grotere bedrag te lenen, gauw veel meer geld gaat verdienen. Dan kan je deze lening snel afbetalen, of in ieder geval makkelijk maandelijks aflossen. Misschien toch interessant om eens in te duiken?

De Nederlandse Kredietmaatschappij

De Nederlandse Kredietmaatschappij maakt het mogelijk om een persoonlijke lening af te sluiten. Dit maakt het voor jou als persoon wel een groter risico, dus doe dit alleen als je zeker weet dat je dit bedrag terug kunt betalen. Het voordeel van De Nederlandse Kredietmaatschappij is dat alles online gaat: je berekent wat je kunt lenen, je doet een aanvraag, krijgt één of meerdere offertes toegestuurd, je vult alle gegevens in en de volgende dag staat het geld op je rekening!

Groeien met jouw bedrijf

Als jouw onderneming al goed loopt, maar je wilt nog meer groeien, dan is investeren altijd een goed idee. Je kan een groot bedrag lenen bij de bank en dit gebruiken voor meerdere kleine dingen. Maar je kan het geld ook gelijk in één keer investeren in een heel belangrijk onderdeel van jouw bedrijf. Op die manier heeft het geld een veel grotere inpact. Heb jij bijvoorbeeld nog altijd een webshop via een standaard webwinkelwebsite en betaal je hier maandelijks best veel geld voor? Dan is het misschien tijd om een eigen website te laten bouwen. Dit kost een hoop geld, maar op de lange termijn is een eigen webshop de slimste optie.. 

Misschien maak jij wel houten producten met een lasercutter. Superleuk! Maar dan ben je wel gebonden aan hoe lang het apparaat nodig heeft om jouw kunstwerken af te leveren. Een tweede lasercutter biedt dan uitkomst, maar dat is heel prijzig. Door geld te lenen kan je twee apparaten tegelijkertijd laten werken, waardoor je twee keer zoveel opdrachten kan aannemen en dus dubbel zoveel geld kan verdienen!

Geld aflossen

Vliegen de aanvragen en verkochte artikelen je om de oren? Wat een geweldig nieuws! Bij de Nederlandse Kredietmaatschappij kan je altijd extra geld aflossen zonder dat je hierover geld moet betalen, zoals bij andere banken soms wel het geval is. Let wel op: heb je eenmaal een deel afbetaald, dan kan je dit geld niet op een ander moment weer opnemen. Afbetaald is afbetaald en stiekem is het best wel fijn als je snel van die lening af bent!

Berekening maken

Is dit het overwegen waard voor jou? Maak dan eerst een berekening. Hoeveel diensten of artikelen moet jij verkopen om het leenbedrag (inclusief rente) terug te verdienen? Als je dit geld sneller verwacht terug te verdienen dan de leenperiode, dan is dit een serieuze optie voor jou en jouw bedrijf. 

We wensen je veel succes met jouw onderneming!

Lees ook

zonnepanelen
04/21/2023 - 16:39

Duurzaamheid is een steeds belangrijker onderwerp. Niet alleen in de politiek, maar ook aan de keukentafel is het milieu en klimaat een groter thema dan tien jaar geleden.

vast nummer op mobiele telefoon
12/20/2022 - 12:35

Als ondernemer moet je ervoor zorgen dat je bedrijf altijd bereikbaar is voor je klanten. Een vast nummer voor mobiel kan je daarbij helpen. Meer weten? Je leest het hier!