Ondernemen naast je studie
Alle informatie voor als je gaat ondernemen terwijl je studeert
Ondernemen naast je studie
Tips, informatie en interviews met student ondernemers

Starten met beleggen als student

01/09/2019 - 16:35

Sinds het nieuwe leenstelsel is het van belang om ook zelf geld te verdienen en niet alleen maar te teren op de zak van ome Duo. Maar wat kun je doen als je, net als ik, te onhandig bent om een dienblad vast te houden en eigenlijk ook niet zo goed uit bed kan komen? Ik ben van plan om het op een andere manier te proberen: Als student start ik met beleggen.

Waar begin je met beleggen

Ik had natuurlijk al weleens vaker gehoord over beleggen vanwege de lage rentestand van tegenwoordig. Dus ik ben is gaan zoeken naar wat het nou precies is en hoe het werkt. Zo kwam ik terecht bij beleggen met Evi van Lanschot. Hier vind je van A tot Z veel informatie en weet je wat er staat te gebeuren. Het is wel belangrijk dat je begrijpt dat er een risico aan zit. Niemand kan je beloven dat je rendement behaalt, ook Evi van Lanschot niet. Het is dus van belang dat je alleen geld gebruikt dat je niet nodig hebt, want het risico bestaat dat je het kwijt raakt. 

Het juiste instapmoment bij beleggen

Zoals je misschien wel weet schommelen de markten en producten waarin je kunt beleggen heel erg. Het is dus van belang om het juiste instapmoment te kiezen. Het enige probleem is: Dat is er niet. Zelfs de meest professionele beleggers kunnen verkeerd zitten met hun keuzes. Daarom kun je maar beter gewoon beginnen want je weet toch niet of het goed gaat.

Geen geld voor beleggen?

Beleggen is toch alleen voor mensen met meer nullen op de bank dan vingers aan een hand? Dat is dus niet waar. Vaak kan je met een klein bedrag al bij een online broker beginnen. Erg interessant voor studenten dus! Bij een online broker kan je gewoon vanachter jouw eigen computer handelen in van alles.

Nog niet helemaal overtuigd? Check dan de voor- en nadelen van beleggen bij Nibud.

Klaar voor nog meer geldtips? Check het hier!

Lees ook

lening afsluiten
05/13/2020 - 14:34

Je kan niet wachten om je eigen onderneming te starten. Maar in hoeverre speelt jouw studieschuld een rol als je een lening wil afsluiten?

gifts
04/29/2020 - 14:49

Een goede manier om stakeholders aan je te binden is met relatiegeschenken. Hier lees je wat de voordelen zijn van relatiegeschenken!