Ondernemen naast je studie
Alle informatie voor als je gaat ondernemen terwijl je studeert
Ondernemen naast je studie
Tips, informatie en interviews met student ondernemers

Opdrachten binnenslepen? Dat doe je zo!

08/01/2019 - 15:42

Als je onderneemt naast je studie, heb je vaak geen tijd meer voor een bijbaantje. Het is daarom belangrijk dat je met jouw onderneming ook echt opdrachten binnensleept. Hoe je dat doet? Wij vertellen het je!

1. Maak connecties

En dan bedoelen we niet alleen op LinkedIn, maar ook in real life! Natuurlijk kun je social media wel gebruiken om het eerste contact te leggen en met interessante connecties echt af te spreken. Hoe meer mensen weten van jouw onderneming, hoe sneller je een opdracht krijgt. Zorg dus dat je netwerkt en aan iedereen die het maar horen wil over jouw bedrijf vertelt!

2. Kleren maken de man

Dit is niet voor niets een heel bekend gezegde. Zorg daarom dat je op afspraken of netwerkborrels goed voor de dag komt. Investeer bijvoorbeeld in een goed pak. Bij Henk Ter Horst herenmode kun je online hele mooie pakken kopen met korting. Past de informele aanpak beter bij jouw bedrijf? Investeer dan in een kwaliteitsspijkerbroek en een overhemd dat mooi valt.

3. Maak reclame

Natuurlijk is het superbelangrijk om goede promotie voor je bedrijf te maken. Gelukkig hoeft dat tegenwoordig helemaal niet duur te zijn! Denk goed na over een huisstijl en welke boodschap je wilt uitdragen. Op social media is het belangrijk dat jouw uitingen herkenbaar zijn en in dezelfde stijl worden gemaakt. Ook kun je er zelf voor zorgen dat jouw website beter in zoekmachines wordt gevonden door SEO-proof te schrijven.

4. Be prepared

Als ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor het succes van jouw bedrijf. Je weet nooit wanneer een kans zich voordoet. Misschien is dat wel als je een biertje aan het drinken bent op het terras! Het is daarom belangrijk dat je altijd voorbereid bent om jouw bedrijf te pitchen.  Zorg er ook voor dat je altijd een visitekaartje bij je hebt en iets kunt laten zien van jouw bedrijf op je telefoon bijvoorbeeld.

Ben je op zoek naar inspiratie om te ondernemen naast je studie? Lees dan ook eens het interview met studentondernemer Laila!

Lees ook

zonnepanelen
04/21/2023 - 16:39

Duurzaamheid is een steeds belangrijker onderwerp. Niet alleen in de politiek, maar ook aan de keukentafel is het milieu en klimaat een groter thema dan tien jaar geleden.

vast nummer op mobiele telefoon
12/20/2022 - 12:35

Als ondernemer moet je ervoor zorgen dat je bedrijf altijd bereikbaar is voor je klanten. Een vast nummer voor mobiel kan je daarbij helpen. Meer weten? Je leest het hier!