Ondernemen naast je studie
Alle informatie voor als je gaat ondernemen terwijl je studeert
Ondernemen naast je studie
Tips, informatie en interviews met student ondernemers

Opdrachten binnenslepen? Dat doe je zo!

08/01/2019 - 15:42

Als je onderneemt naast je studie, heb je vaak geen tijd meer voor een bijbaantje. Het is daarom belangrijk dat je met jouw onderneming ook echt opdrachten binnensleept. Hoe je dat doet? Wij vertellen het je!

1. Maak connecties

En dan bedoelen we niet alleen op LinkedIn, maar ook in real life! Natuurlijk kun je social media wel gebruiken om het eerste contact te leggen en met interessante connecties echt af te spreken. Hoe meer mensen weten van jouw onderneming, hoe sneller je een opdracht krijgt. Zorg dus dat je netwerkt en aan iedereen die het maar horen wil over jouw bedrijf vertelt!

2. Kleren maken de man

Dit is niet voor niets een heel bekend gezegde. Zorg daarom dat je op afspraken of netwerkborrels goed voor de dag komt. Investeer bijvoorbeeld in een goed pak. Bij Henk Ter Horst herenmode kun je online hele mooie pakken kopen met korting. Past de informele aanpak beter bij jouw bedrijf? Investeer dan in een kwaliteitsspijkerbroek en een overhemd dat mooi valt.

3. Maak reclame

Natuurlijk is het superbelangrijk om goede promotie voor je bedrijf te maken. Gelukkig hoeft dat tegenwoordig helemaal niet duur te zijn! Denk goed na over een huisstijl en welke boodschap je wilt uitdragen. Op social media is het belangrijk dat jouw uitingen herkenbaar zijn en in dezelfde stijl worden gemaakt. Ook kun je er zelf voor zorgen dat jouw website beter in zoekmachines wordt gevonden door SEO-proof te schrijven.

4. Be prepared

Als ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor het succes van jouw bedrijf. Je weet nooit wanneer een kans zich voordoet. Misschien is dat wel als je een biertje aan het drinken bent op het terras! Het is daarom belangrijk dat je altijd voorbereid bent om jouw bedrijf te pitchen.  Zorg er ook voor dat je altijd een visitekaartje bij je hebt en iets kunt laten zien van jouw bedrijf op je telefoon bijvoorbeeld.

Ben je op zoek naar inspiratie om te ondernemen naast je studie? Lees dan ook eens het interview met studentondernemer Laila!

Lees ook

12/23/2020 - 17:35

Het komt steeds vaker voor dat studenten een eigen onderneming starten. Ze zitten vaak bomvol ideeën en hebben genoeg motivatie om van hun droom werkelijkheid te maken. Maar wat komt er kijken bij het zijn van een studerende zzp’er en hoe regel je

12/23/2020 - 17:35

Is het altijd al een grote droom van jou geweest om te ondernemen? Een eigen bedrijf waar je alles kunt doen wat je zelf wil, niet naar een baas hoeft te luisteren en zelf je uren bepaald. Heerlijk! Misschien lijkt het onverstandig om te starten