Ondernemen naast je studie
Alle informatie voor als je gaat ondernemen terwijl je studeert
Ondernemen naast je studie
Tips, informatie en interviews met student ondernemers

Ondernemen vanuit huis: dit heb je nodig

11/03/2020 - 10:26

De laatste tijd doen we bijna alles vanuit huis. Niet alleen studeren, maar ook ondernemen! Dit duurt inmiddels al een tijdje en de kans is groot dat dit voorlopig ook nog zo zal blijven. Daarom zet ik voor jou op een rijtje wat je nodig hebt om effectief vanuit huis te ondernemen.

Werkplek

Het aller-, aller-, allerbelangrijkste: een goede werkplek. Een plek die je aan het einde van de dag kunt afsluiten, zodat je werk en privé beter kunt scheiden. Een goede tafel met bureaustoel zijn onmisbaar en voorkomen een zere nek of rug. Zorg dat de plek opgeruimd is. Dan kun je je maximaal concentreren! En niet vergeten: een leuk plantje. Deze zorgt voor nóg meer concentratie en het staat natuurlijk supergezellig.

Laptop

Zonder een goedwerkende laptop wordt het heel lastig om vanuit huis te ondernemen. Hoe frustrerend is het om te werken op een trage, vastlopende laptop? Een goede laptop is misschien een flinke investering, maar geloof mij: dat is het meer dan waard! Zorg ook voor een (snelle) internetverbinding in huis.

Telefoon

De kans is groot dat je veel telefoontjes moet plegen op een dag. Is het niet met klanten, dan is het wel met collega’s of andere inspirerende mensen. Met de nieuwste telefoon en een goede bescherming van Smartphonehoesjes.nl zit jij wel goed! Wist je al dat er een WhatsApp Business-app is? Deze kun je aan het einde van de dag lekker uitzetten! Twijfel je nog over welke telefoon je moet aanschaffen? Kies er één die bij jou past en waar jij fijn mee werkt. Als je altijd een iPhone hebt gehad, dan is het slim om daar lekker bij te blijven. Er is net een nieuwe uit en die is heel erg mooi! Met de iPhone 12 case kan je er een lange tijd mee doen!

Externe schijf

Om belangrijke documenten veilig op te slaan, schaf je een externe schijf aan. Je kunt hier ook privé-dingen opzetten zoals foto’s en video’s. Zo raak je nooit iets kwijt en zet je alles gemakkelijk over als je een nieuwe laptop aanschaft. En gaat je laptop kapot, dan staat alles veilig op die schijf!

Printer

Het is zeker een goed idee om een printer aan te schaffen. De boekhouding bijhouden is al geen feest, maar al helemaal niet als je het niet goed ordent. Door elk factuur te printen en netjes in een map te bewaren, raak je nooit iets kwijt en houd je alles overzichtelijk. Een printer kun je (tweedehands) voor weinig geld aanschaffen en huismerk inkt is goed betaalbaar.

Lees ook

zonnepanelen
04/21/2023 - 16:39

Duurzaamheid is een steeds belangrijker onderwerp. Niet alleen in de politiek, maar ook aan de keukentafel is het milieu en klimaat een groter thema dan tien jaar geleden.

vast nummer op mobiele telefoon
12/20/2022 - 12:35

Als ondernemer moet je ervoor zorgen dat je bedrijf altijd bereikbaar is voor je klanten. Een vast nummer voor mobiel kan je daarbij helpen. Meer weten? Je leest het hier!