Ondernemen naast je studie
Alle informatie voor als je gaat ondernemen terwijl je studeert
Ondernemen naast je studie
Tips, informatie en interviews met student ondernemers

Interview: Maik Helgers, student en ondernemer

04/12/2018 - 02:27

Voor DenHaagStudentenstad interview ik iedere maand een Haagse student die naast zijn of haar studie ook een eigen onderneming heeft. Deze maand interviewde ik Maik Helgers die al drie jaar eigenaar is van zijn bedrijf HelcoMedia.

Hoi Maik, bedankt dat je mee wil werken aan dit interview! Kun je iets over jezelf vertellen? Wie ben je, waar kom je vandaan en wat heb je voor studie gedaan?

Maik, ik kom uit Zoetermeer en ik heb MEM gedaan aan Hogeschool Inholland te Den Haag. Ik ben nu drie jaar eigenaar van videoproductiebedrijf HelcoMedia.

Hoe ben je op het idee gekomen om voor jezelf te beginnen?

Ik merkte dat het werk dat ik deed via een uitzendbureau ook prima zelf gedaan kon worden, zonder dat een groot deel van mijn salaris naar het uitzendbureau ging. Op dat moment heb ik besloten om mij aan te melden bij de Kamer van Koophandel.

Wat vind je het allerleukste aan het hebben van een eigen onderneming?

De vrijheid, het risico en het bepalen van eigen tijden. Plus, dat alles wat er gedaan moet worden, moet je zelf doen, zelf ondernemen, zelf bedenken.

Wat vind je de minder leuke dingen?

Het invullen van de belasting, haha! Nee, het minst leuke is de hele papierwinkel die erbij komt kijken. Dat kost veel teveel tijd.

Welke informatie had je graag willen weten toen je net was begonnen met je onderneming?

Ik denk dat ik mij wel goed had ingelezen, dus ik was grotendeels wel op de hoogte van wat ik kon verwachten. Wellicht de risico's die je hebt als zzp'er, maar ook dat is gewoon online te vinden.

Wat is het meest toffe project wat je hebt gedaan tot nu toe?

Dat was het maken van een projectvideo voor een technische infra leverancier. Het duurde een maand of vier en in die periode is er negen keer gefilmd op locatie, waarbij ik andere mensen heb ingezet om voor mij te filmen. Het gevoel dat er andere mensen voor mij aan het werk waren, voelde heel onwerkelijk.

Welke grootse plannen heb jij voor de komende jaren?

Het jaar 2018 zal een aantal nieuwe grote projecten brengen en waarschijnlijk een aantal nieuwe grote klanten. Er zal geïnvesteerd moeten worden in nieuwe videoapparatuur en wellicht moet ik mensen aannemen om grote projecten samen aan te pakken.

Welke tip wil jij andere studenten meegeven die hun eigen onderneming willen starten?

Start! Doe het vooral, zoek eerst uit wat je moet doen, maar begin voor jezelf en kijk om je heen waar je een "gat in de markt" kunt vinden.

Waar kunnen wij jou vinden?

Ik wil mijn Facebook en LinkedIn wat meer gaan gebruiken en ik denk er aan om een Instagramaccount aan te maken. Zoek maar gewoon op HelcoMedia!

Bedankt voor je tijd, Maik! We wensen je veel succes met je aankomende projecten!

Ben jij ook student én ondernemer en wil jij geïnterviewd worden door mij, wat tezamen gaat met een portie gratis publiciteit, mail dan naar rebecca@studentenstad.nl!

Lees ook

02/21/2022 - 16:16

Is er in jouw bedrijf personeel gezocht? Dit begint allemaal bij het schrijven van een vacaturetekst. Maar hoe schrijf je nou zo’n spectaculaire tekst?

thuiswerken
09/21/2021 - 15:30

Een thuiskantoor scheelt je veel geld en is lekker dichtbij. Zorg ervoor dat je de belangrijke benodigdheden hebt, zodat je goed aan de slag kunt. Hier lees je wat handig is voor je thuiskantoor.