Ondernemen naast je studie
Alle informatie voor als je gaat ondernemen terwijl je studeert
Ondernemen naast je studie
Tips, informatie en interviews met student ondernemers

Houd jij van koken? Zo til je 't naar een hoger niveau!

09/18/2019 - 17:58

Met je vrienden uitgebreid genieten van een diner is heerlijk. Maar als student zijnde lukt het niet altijd om naar een luxe restaurant te gaan en dus moet je het soms zelf doen. Ben jij een van die mensen die iedereen uitnodigt voor bijvoorbeeld een kerstdiner? Gewoon omdat je vindt dat je soms die tijd moet vrij maken voor je vrienden - en food is life - en omdat je stiekem heel erg van koken houdt? Die vrienden van jou mogen in hun handjes knijpen met jou als vriend(in)! Zou je dat eigenlijk naar een hoger niveau willen tillen? Hieronder lees je hoe je dat aanpakt. 

Kennis van koken

Als je jouw passie uiteindelijk wil gaan stoppen in een echt restaurant, moet je wel een beetje kennis van koken én smaken hebben. Mocht je nog twijfelen over sommige recepten? Duik in je uppie de keuken in voor een man of 16 en gebruik hen als testpanel. Het is misschien een beetje zenuwslopend, maar je vrienden zullen ongetwijfeld genieten van je recepten.

Pop-up restaurant

Ben je nog aan het studeren of kun je het gewoonweg niet betalen om een eigen pand te huren of kopen? Dan kun je er over nadenken om een pop-up restaurant te starten. Zoek in de buurt of er restaurants zijn die samen zouden willen werken met jou? Misschien vinden zij het een supertof idee dat jij een keer een concept pop-up restaurant opent. Je maakt gebruik van hun keuken en de bediening. Leg van te voren alle afspraken vast rondom het bedrag. Je wilt niet achteraf in de problemen komen natuurlijk.

Je eigen pand!

En dan op een dag vind je het perfecte pand! Of dit nou is omdat de neef van de beste vriendin van je tante een ruimte wilt verhuren of omdat je genoeg spaargeld hebt om iets te kopen; het moment is daar! Lees je goed in wat betreft alle verplichte vergunningen en een hygiëneplan die je moet hebben. Zorg wel dat je nog geld over hebt, want je moet nu je restaurant gaan aankleden en vergeet vooral de apparatuur van de keuken natuurlijk niet. Bij Horecagrootkeukenshop.nl vind je alles wat je nodig hebt voor je keuken. Voor het interieur van je restaurant kun je ervoor kiezen om een concept te bedenken. Zijn je recepten gebaseerd op die van je moeder, dan kun je er voor kiezen om een knusse woonkamersetting te ontwerpen. Of wil je je gasten juist een unieke ervaring geven, dan is een uniek interieur wel belangrijk!

Personeel

Een restaurant run je niet alleen, dit doe je samen met de mensen in de keuken en de bediening. Zorg dat je niet zomaar mensen aanneemt als je wilt dat je klanten goed eten geserveerd krijgen. Bedenk ook hoe je wilt dat je personeel erbij loopt. Wil je speciale kleding laten maken voor iedereen, of is eigen zwarte kleding voldoende? Past het bij het concept? Allemaal dingen om over na te denken!

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je plezier hebt en dat je gerechten maakt waar je achter staat. Geniet ervan!

Lees ook

zonnepanelen
04/21/2023 - 16:39

Duurzaamheid is een steeds belangrijker onderwerp. Niet alleen in de politiek, maar ook aan de keukentafel is het milieu en klimaat een groter thema dan tien jaar geleden.

vast nummer op mobiele telefoon
12/20/2022 - 12:35

Als ondernemer moet je ervoor zorgen dat je bedrijf altijd bereikbaar is voor je klanten. Een vast nummer voor mobiel kan je daarbij helpen. Meer weten? Je leest het hier!