Ondernemen naast je studie
Alle informatie voor als je gaat ondernemen terwijl je studeert
Ondernemen naast je studie
Tips, informatie en interviews met student ondernemers

Dit is waarom je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering nodig hebt

07/11/2018 - 09:52
Bedrijfsaansprakelijkheids verzekering afsluiten

Als ondernemer moet je aan een heleboel dingen denken. Bijvoorbeeld het registreren bij de KvK, je personeel en het afsluiten van verzekeringen. In deze blog gaan we het vandaag hebben over de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Heb je zo een verzekering nog niet? Lees dan verder voor meer informatie!

Wat is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Jij of jouw werknemers kunnen schade veroorzaken op een of andere manier. Je laat bijvoorbeeld koffie vallen op de laptop van de klant. Niet zo best, maar jij bent daar aansprakelijk voor. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering beschermt jou tegen zulke claims. Maar ook als iemand door jouw toedoen letsel oploopt. De verzekering vergoedt deze kosten. Dat geldt ook voor schade die wordt veroorzaakt door jouw medewerkers. 

Waarvoor ben je verzekerd?

De verzekering beschermt je in verschillende omstandigheden. Je bent sowieso verzekerd bij schade aan spullen en schade aan andere personen. Denk bijvoorbeeld aan verwondingen aan personen, schade door jouw werknemers en schade aan andermans spullen. 

Wat is er niet verzekerd?

Je bent onder andere niet verzekerd tegen beroepsfouten. Als je bijvoorbeeld een verkeerd advies geeft, dan ben je daar niet voor verzekerd. Je bent ook niet verzekerd als je van jezelf iets kapot maakt. Als je jouw laptop laat vallen terwijl je werkt voor een klant, dan wordt dit niet gedekt. Maar als jij de tafel van de klant hebt beschadigd door die laptop, dan wordt deze schade wel gedekt. Lees de verzekeringsvoorwaarden goed door om te weten welke schade wel en niet verzekerd worden. 

Is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering iets voor jou?

Als studentondernemer denk je vast dat je zo’n verzekering niet nodig hebt. Maar het kan toch handig zijn als je per ongeluk water over de laptop van je klant laat vallen. Kijk eerst welke risico’s er zijn voor jou en zet deze op papier. Kijk ook wat de verzekering wel of niet dekt. Het verschilt namelijk per verzekering en verzekeraar. Je kan ook even kijken wat voor bedrijfsongevallen er kunnen plaatsvinden en wat de eventuele schade kan zijn. Het is ook handig om een verzekeringsadviseur te raadplegen. Die kan je helpen om de juiste keuze te maken, zoals bepalen van het verzekerde bedrag. Verzekeringen vallen onder zakelijke kosten, dus deze zijn dan ook aftrekbaar

Lees ook

02/21/2022 - 16:16

Is er in jouw bedrijf personeel gezocht? Dit begint allemaal bij het schrijven van een vacaturetekst. Maar hoe schrijf je nou zo’n spectaculaire tekst?

thuiswerken
09/21/2021 - 15:30

Een thuiskantoor scheelt je veel geld en is lekker dichtbij. Zorg ervoor dat je de belangrijke benodigdheden hebt, zodat je goed aan de slag kunt. Hier lees je wat handig is voor je thuiskantoor.