Ondernemen naast je studie
Alle informatie voor als je gaat ondernemen terwijl je studeert
Ondernemen naast je studie
Tips, informatie en interviews met student ondernemers

Deze spullen heb je nodig als je gaat ondernemen

04/12/2021 - 09:02
spullen onderneming

Heb je er altijd al van gedroomd om te starten met ondernemen? Of heb je juist net de knoop doorgehakt en ga je het nu eindelijk echt doen? Ondernemen is zeker een goed idee, maar zorg wel dat je er goed op bent voorbereid! Er zijn veel dingen die erbij komen kijken. In deze blog zet ik op een rijtje welke dingen je allemaal nodig hebt als je begint met ondernemen! Zo kun je straks goed voorbereid van start en hoef je hier in ieder geval niet meer aan te denken!

Telefoon

We leven in een tijd waarin we niet meer zonder telefoon kunnen. Of het nu voor werk is of voor privé, een telefoon is onmisbaar. Dit geldt natuurlijk ook voor als je gaat ondernemen. Ik raad aan om een aparte telefoon aan te schaffen voor werk, zodat je werk en privé goed kunt blijven scheiden. Het kan namelijk best wel lastig zijn om werk los te laten, zeker als het jouw eigen onderneming is. Er zijn verschillende telefoons die erg geschikt zijn voor werkgebruik. Denk bijvoorbeeld aan de Oppo zakelijk. De smartphones van Oppo zijn dé zakelijke telefoons van het moment! Hiermee kan je wel een paar jaar vooruit. Het handige aan deze telefoon is dat ‘ie in ongeveer een half uur helemaal oplaadt. Dus ben jij vergeten om de telefoon op te laden en moet je naar een klant toe, geen probleem! 

Laptop

Een goede laptop is natuurlijk ook onmisbaar als je gaat ondernemen. Wat dacht je van die goede website die je gaat bouwen, alle e-mails die je gaat versturen en de boekhouding die je moet bijhouden? Dit gaat niet zonder een goede, snelle laptop! Het verschilt heel erg per branche wat voor laptop voor jou geschikt is. Ga je bijvoorbeeld de creatieve kant op, dan kun je beter kiezen voor een Macbook. Deze heeft veel mogelijkheden wat betreft ontwerpen en de processors kunnen zwaardere programma's zoals Photoshop of videobewerkingsprogramma's beter aan. Kijk en vergelijk om de juiste laptop voor jouw onderneming te scoren!

Harde schijf

Misschien is een harde schijf niet het eerste waar je aan denkt als je gaat ondernemen, maar dit is zeker belangrijk. Al die facturen die je gaat maken, wat als die verloren gaan? Maar ook je ondernemingsplan, klantgegevens en alle andere belangrijke zaken. Even investeren in een harde schijf en jouw documenten zijn helemaal veilig. 

Printer

Printers lijken een beetje te verdwijnen. Zeker in je studententijd. Er zijn maar weinig studentenhuizen waar een printer te vinden is. Als je start met ondernemen, dan is het wel handig om er één aan te schaffen. Deze heb je nodig voor bijvoorbeeld je boekhouding. Natuurlijk gaat er veel online, maar over het algemeen is het prettiger om de boekhouding (ook) in een map te bewaren. Dit is een stuk overzichtelijker! 

Kantoor aan huis

Over het algemeen heb je nog geen groot kantoorpand als je net start met ondernemen. Logisch! Daarom is het fijn om een goede plek in huis te hebben waar jij zaken kunt doen. Denk aan een plek met een goed bureau met een fijn bureaustoel, veel daglicht en uiteraard een laptopstandaard! 

Lees ook

eigen onderneming
04/20/2021 - 09:52

Met een eigen onderneming kan je op allerlei manieren bijdragen aan de maatschappij, wij vertellen je hoe!

spullen onderneming
04/12/2021 - 09:02

Ondernemen is een goed idee, maar zorg wel dat je er goed op bent voorbereid! Er zijn veel dingen die erbij komen kijken. In deze blog zet ik op een rijtje welke spullen je allemaal nodig hebt als je begint met ondernemen!