Ondernemen naast je studie
Alle informatie voor als je gaat ondernemen terwijl je studeert
Ondernemen naast je studie
Tips, informatie en interviews met student ondernemers

De voordelen van relatiegeschenken

04/29/2020 - 14:49
gifts

Als beginnend ondernemer is het heel belangrijk om een sterke band met je stakeholders op te bouwen. Bij een goede band is er een grotere kans dat ze sneller aan je denken. Een goede manier om stakeholders aan je te binden is met relatiegeschenken. Hier lees je wat de voordelen zijn van relatiegeschenken!

Relatie met klanten of leverancier

Een goede band met je klanten en leverancier is superbelangrijk voor beginnende studentondernemers. Het kost namelijk minder om bestaande klanten en leveranciers te houden, dan dat je steeds nieuwe klanten en leveranciers moet zoeken. Een leuk relatiegeschenk kan hierbij helpen. In tegenstelling tot andere marketingmiddelen, hebben relatiegeschenken een emotionele waarde. Er komt namelijk een stukje persoonlijk contact bij kijken en het geeft mensen een goed gevoel als ze iets cadeau krijgen. Bedenk dat het relatiegeschenk iets moet zijn wat bij jouw onderneming past én waar de betreffende relatie ook iets aan heeft. In de horecabranche kunnen dit bijvoorbeeld openers met jouw logo zijn. Bedrijven vinden het steeds belangrijker om duurzamer te zijn of te worden, dus een relatiegeschenk wat niet gebruikt wordt is onverstandig. Zorg daarnaast ook dat de relatiegeschenken op een verantwoorde manier zijn gemaakt.

Naamsbekendheid

Relatiegeschenken zijn er in allerlei soorten en maten. Zo zijn er standaard geschenken als de pen met het logo. Hoewel dit misschien de saaiere optie lijkt, is het wel een hele effectieve optie. Iedereen heeft namelijk een pen nodig. Dus als jij pennen met jouw logo erop weggeeft, zorgt dit voor meer naamsbekendheid. Je weet ook nooit waar de pennen terechtkomen, waardoor het bereik misschien nog wel groter is dan je zou denken. Denk wel goed na over welke informatie je op de pen wilt zetten. Misschien is naast het plaatsen van jouw logo, ook je website vermelden een slim idee.

Relatie met werknemers

Relatiegeschenken versterken ook de band met je werknemers. Je kunt het bijvoorbeeld inzetten om een bepaalde mijlpaal of behaald doel te vieren. Medewerkers die zich gewaardeerd voelen, zetten zich over het algemeen beter in en voelen zich meer betrokken bij het bedrijf. Wat de productiviteit weer ten goede komt. Vergeet ook niet om tijdens de decembermaand een extraatje te geven. Je kunt bijvoorbeeld originele kerstpakketten kopen of juist een leuk uitje organiseren.

Lees ook

12/23/2020 - 17:35

Het komt steeds vaker voor dat studenten een eigen onderneming starten. Ze zitten vaak bomvol ideeën en hebben genoeg motivatie om van hun droom werkelijkheid te maken. Maar wat komt er kijken bij het zijn van een studerende zzp’er en hoe regel je

12/23/2020 - 17:35

Is het altijd al een grote droom van jou geweest om te ondernemen? Een eigen bedrijf waar je alles kunt doen wat je zelf wil, niet naar een baas hoeft te luisteren en zelf je uren bepaald. Heerlijk! Misschien lijkt het onverstandig om te starten