Ondernemen naast je studie
Alle informatie voor als je gaat ondernemen terwijl je studeert
Ondernemen naast je studie
Tips, informatie en interviews met student ondernemers

De voordelen van ondernemen naast je studie

12/23/2020 - 17:35

Is het altijd al een grote droom van jou geweest om te ondernemen? Een eigen bedrijf waar je alles kunt doen wat je zelf wil, niet naar een baas hoeft te luisteren en zelf je uren bepaald. Heerlijk! Misschien lijkt het onverstandig om te starten tijdens je studententijd, maar het tegendeel is al bewezen door de oprichter van Thuisbezorgd en nog vele andere grote bedrijven die zijn opgezet door studenten. Er zijn veel voordelen van ondernemen naast je studie. Ik zet de grootste voordelen voor je op een rijtje! 

Geldzaken

Zeker arme studenten zoals wij kunnen wel wat geld gebruiken. Natuurlijk kun je dit verdienen door keihard te bikkelen in de horeca of uren achter de kassa te zitten in de supermarkt, maar het is toch veel leuker om dit te doen met iets wat je leuk vindt? Hoewel het aan de ene kant ook veel kost om te starten, brengt het uiteindelijk ook veel op. Om de start van jouw onderneming te kunnen financieren, kun je wat hulp krijgen bij ome Duo. Als je bijvoorbeeld wil starten met je dj-carrière, dan heb je wel een goede dj booth nodig en dat is best een investering. Dit hoef je nog lang niet terug te betalen, dus maak hier gebruik van. De beste lening die je ooit zal krijgen! 

Kennis toepassen

Tijdens je studie leer je onwijs veel theorie. Je stampt alles erin voor een tentamen, maar zolang je het niet toepast ben je het ook snel weer vergeten. Het is dus superfijn dat je alle kennis meteen kunt toepassen in jouw eigen onderneming. Denk aan marketing, sales en andere belangrijke dingen. 

Stagelopen 

Grote kans dat ook jij tijdens jouw studie een periode stage mag lopen. Dit kun je natuurlijk doen bij een bedrijf, maar hoe gaaf is het als je dit kunt doen bij jouw eigen bedrijf? Er zijn tegenwoordig steeds meer studies die dit goedkeuren of zelfs aanmoedigen. Gedurende de stageperiode kun jij fulltime bezig zijn met jouw onderneming en misschien moet je ook een onderzoek doen. Superhandig, dus! 

Staat goed op je CV

Ondernemerschap is natuurlijk niet het standaard bijbaantje wat je op je CV zet, maar valt eerder onder de categorie nevenactiviteiten. Echter zijn nevenactiviteiten wel ook erg belangrijk als je ooit ergens gaat solliciteren. Het gaat er namelijk om dat je hiermee extra inzet toont en dat je ergen voor bent gegaan, zonder dat daar direct een vergoeding tegenover staat (want als je gaat starten met ondernemen is een hoog inkomen zeker geen garantie)

Ervaring

Natuurlijk is alle ervaring die opdoet ook een megagroot voordeel aan ondernemen naast je studie. De ervaring die je opdoet tijdens een bijbaantje is toch heel anders. In dit vak wil je namelijk blijven werken en is de ervaring dus veel meer waard! Ook geeft de onderneming jouw cv een flinke boost!

Ben je overtuigd en wil je zo snel mogelijk starten? Starten met ondernemen is een grote stap. Het vergt veel tijd, energie en vooral doorzettingsvermogen. Zet van tevoren duidelijk op papier wat je gaat doen en hoe je het gaat doen, hoe jouw studie kan bijdragen en wat je wil bereiken met je onderneming. Succes en vooral veel plezier!

Lees ook

vast nummer op mobiele telefoon
12/20/2022 - 12:35

Als ondernemer moet je ervoor zorgen dat je bedrijf altijd bereikbaar is voor je klanten. Een vast nummer voor mobiel kan je daarbij helpen. Meer weten? Je leest het hier!

zakelijke kerstcadeaus
11/18/2022 - 14:26

Op zoek naar leuke kerstcadeaus voor zakelijke klanten? Wij hebben 5 ideeën voor je, lees je mee?