Ondernemen naast je studie
Alle informatie voor als je gaat ondernemen terwijl je studeert
Ondernemen naast je studie
Tips, informatie en interviews met student ondernemers

Beleggen: interessant voor jou of niet?

11/13/2018 - 11:33

Het studerende leven is niet altijd makkelijk, maar het is ook weer niet zó zwaar. We studeren wat, skippen wat lessen zodat we kunnen uitslapen en starten hier en daar een eigen bedrijfje op. Ik wil graag naast m’n studie een zakcentje verdienen met een eigen bedrijf en daarom ben ik afgelopen weekend naar de KvK Startersdag geweest in de Jaarbeurs Utrecht om alle ins en outs van het zelfstandig ondernemen te leren.

ZZP’er worden

Het lijkt me heel tof om naast het studeren en m’n bijbaantje ook wat tijd te gaan stoppen in een eigen onderneming. Daarom heb ik mij een tijdje geleden ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Maar omdat ik het nog steeds lastig vind waar ik moet beginnen en waar ik rekening mee moet houden leek deze beurs voor startende ondernemers mij een goede eerste plek. Ik ben tijdens de presentaties ontzettend geïnspireerd door andere jonge ondernemers, maar ben ook tot de ontdekking gekomen dat er bepaalde dingen zijn waar ik me totaal niet mee bezig houd. Omdat ze saai klinken of omdat ik denk dat het (nog) niet voor mij is weggelegd. Zoals beleggen bijvoorbeeld.

Beleggen tijdens je studie tijd

Bij het woord ‘beleggen’ draai ik mij gauw om. Want hey, ik ben 25 en studerende dus beleggen staat nogal ver bij mij vandaan. Maar als jij net als ik erover nadenkt om een onderneming te starten, of je zelfs al hebt ingeschreven, is dit best een interessant onderwerp om te combineren. Want misschien heb jij ook wel een bedrag op je persoonlijke rekening staan die jij best zou willen inleggen voor je onderneming. Het hoeft niet veel geld te zijn, maar er is heel veel mogelijk. Wat precies, dat is voor mij best onoverzichtelijk, ook na deze Startersdag.

Kamer van Koophandel en de Belastingdienst

We weten allemaal dat als we voor onszelf beginnen, we te maken krijgen met de Belastingdienst. Voor mij zijn ongetwijfeld weer andere punten van belang dan voor jouw onderneming, dus ik zou je zeker aanraden om een keer naar een Startersdag van de Kamer van Koophandel te gaan. Je kunt interessante presentaties volgen, andere jonge ondernemers uithoren of je vragen stellen aan de KvK, Belastingdienst of informatie inwinnen over je geldzaken. Als je zin hebt om het nu uit te zoeken, dan kun je kijken op de website van de Belastingdienst, waar ze speciaal voor startende ondernemers alle informatie overzichtelijk op een rijtje hebben gezet.

Beleggen makkelijk gemaakt door Evi

Als ik eerlijk ben, vind ik dit echt een lastig onderwerp, want ik weet niet zo goed hoe en wat. Ik heb hier ook nog nooit over na hoeven denken. Waar doe ik goed aan, welke keuzes zijn verstandig en hoe weet ik wat ik kan inleggen? Ik wilde me graag wat meer verdiepen in het beleggen en kwam zo uit bij Evi van Lanschot, een website waar Evi je informeert en adviseert rondom het beleggen als zzp-er. Op de website staan veel artikelen waarin de toch wel lastige informatie wordt uitgelegd in een begrijpelijke taal. Wat ik ook fijn vind is dat er in ieder artikel wordt gelinkt naar andere handige artikelen of tools die ik kan gebruiken voor bijvoorbeeld mijn eigen zakelijke doelen.

Verdien jij ook al een goed zakcentje met je eigen onderneming en zou je ook wel meer willen weten? Je kunt via de website ook vragen stellen via chat aan Evi, of lekker anno 2018 gewoon een appje sturen!

Lees ook

02/21/2022 - 16:16

Is er in jouw bedrijf personeel gezocht? Dit begint allemaal bij het schrijven van een vacaturetekst. Maar hoe schrijf je nou zo’n spectaculaire tekst?

thuiswerken
09/21/2021 - 15:30

Een thuiskantoor scheelt je veel geld en is lekker dichtbij. Zorg ervoor dat je de belangrijke benodigdheden hebt, zodat je goed aan de slag kunt. Hier lees je wat handig is voor je thuiskantoor.