Ondernemen naast je studie
Alle informatie voor als je gaat ondernemen terwijl je studeert
Ondernemen naast je studie
Tips, informatie en interviews met student ondernemers

4 tips om de naamsbekendheid van je onderneming te vergroten

06/06/2019 - 14:43
work entrepreneurs business meeting

Je studententijd is misschien wel de beste tijd om te beginnen met ondernemen. Je kunt tegen een laag rentepercentage geld lenen, je vaste lasten zijn nog relatief laag en je hebt waarschijnlijk nog geen gillende koters rondrennen. Niet gek dus, dat zoveel studenten ondernemen naast hun studie. Heb je al een eigen onderneming of ben je van plan om binnenkort voor jezelf te beginnen? Dan is het cruciaal om meteen aan jouw naamsbekendheid te werken. Hoe je dat doet, lees je hier!

1. Val op

Stand out from the crowd! Om je naamsbekendheid snel te vergroten, is het van groot belang dat potentiële klanten jou onthouden. Je realiseert dit bijvoorbeeld door ludieke acties te bedenken of een sprekend logo te ontwerpen.

2. Uitstraling

Ook de uitstraling van jou en je bedrijf is doorslaggevend om jouw naamsbekendheid te vergroten. Zorg er dus voor dat je altijd professioneel overkomt. Ook de uitingen van jouw bedrijf spelen hier een grote rol in. Zo is het belangrijk dat je een goede huisstijl ontwerpt en deze ook doorvoert. Vaak maak je op afspraken een goede indruk als jouw kledingkeuze bij de huisstijl past en jouw logo ook te zien is. Denk aan een notitieblok met jouw logo of professionele visitekaartjes in huisstijl.

3. Vindbaarheid

In deze digitale tijd is het voor ondernemers superbelangrijk om (online) vindbaar te zijn. Zorg daarom dat mensen jou via verschillende kanalen kunnen bereiken. Denk aan een website, Facebook, LinkedIn en Instagram. Houd bij het maken van jouw website ook in je achterhoofd dat het goed is om hoog in zoekmachines te eindigen. Dit bereik je bijvoorbeeld door SEO-proof teksten te schrijven.

4. Kwaliteit

De beste reclame is mond-tot-mondreclame. Om klanten positief over jouw bedrijf te laten spreken, is het cruciaal dat je kwaliteit aflevert. Lever je een goede dienst/product, ben je servicegericht en is je prijs op orde? Dan is er een grote kans dat klanten vaker iets afnemen en jouw product of dienst aanbevelen bij bekenden!

Ben je op zoek naar inspiratie voor jouw eigen onderneming? Lees dan ook eens onze interviews met studentondernemers. Zo sprak onze collega Rebecca met studentondernemer Tim Goudswaard over zijn unieke roomijs!

Lees ook

09/19/2019 - 11:27

Het hebben van een eigen onderneming is hard werken, maar loont wel! Ik vind het heerlijk om in koffietentjes te werken, maar de kosten van al die kopjes koffie - én een gebakje hier en daar - lopen aardig op. Aan de keukentafel word ik afgeleid

09/18/2019 - 17:58

Met je vrienden uitgebreid genieten van een diner is heerlijk. Maar als student zijnde lukt het niet altijd om naar een luxe restaurant te gaan en dus moet je het soms zelf doen. Ben jij een van die mensen die iedereen uitnodigt voor bijvoorbeeld