Ondernemen naast je studie
Alle informatie voor als je gaat ondernemen terwijl je studeert
Ondernemen naast je studie
Tips, informatie en interviews met student ondernemers

Bedrijfsverzekeringen

Een bedrijf brengt ook risico’s met zich mee voor zowel jezelf als voor je klanten. Bijvoorbeeld als er iets kapot gaat of jij maakt iets kapot van een ander? En wat nou als er iets gebeurt waardoor je niet meer kunt werken? Daarvoor heb je verzekeringen, maar welke heb je nodig? Hieronder staan de must have verzekeringen voor de zelfstandig ondernemer!

Bedrijfsaansprakelijkheids

Stel je voor dat jij met je bedrijfsauto iemand van zijn fiets rijdt of dat je een blikje drinken laat vallen op het tapijt van de klant. Dan heb je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering nodig. Deze moet ja apart voor je bedrijf afsluiten en is niet hetzelfde als je privé aansprakelijkheidsverzekering.

Beroepsaansprakelijkheid

Als je een verkeerde tekst aanlevert op de website en de klant loopt daar door schade, dan wil je ook dat dit wordt verzekerd. Het gaat hierbij niet om schade aan fysieke eigendommen maar beroepsfouten.

Arbeidsongeschiktheids

Stel je voor dat je ziek wordt en niet kan werken. Je hebt geen recht op de ziektewet en dus ook geen inkomen. Daarom is het verstandig om een arbeidsongeschiktheidsverzekering te overwegen. De kosten voor deze verzekering zijn vaak wel hoog.

Rechtsbijstand

Hiermee voorkom je dat je een peperdure advocaat moet inschakelen als je in een juridisch conflict beland. De kans dat dit gebeurt, is volgens de Rabobank 1 op 3.

Pensioen voor ondernemers

Als ondernemer bouw je geen pensioen op zoals werkend Nederland doet. Wel heb je natuurlijk recht op AOW en zijn er andere manieren om een pensioen op te bouwen.

Algemene voorwaarden

Om ervoor te zorgen dat het voor de klant zo duidelijk mogelijk is hoe het zit met garantie, aansprakelijkheid en betalen stel je algemene voorwaarden op. Belangrijke punten zijn aansprakelijkheid, betalingstermijn, eigendomsvoorbehoud en garantie. Je kan de algemene voorwaarden opstellen aan de hand van modellen die op het internet te vinden zijn. Let op dat er voor een webwinkel weer andere regels gelden bij het opstellen van de algemene voorwaarden. Verwijs altijd naar de algemene voorwaarden en overhandig persoonlijk de algemene voorwaarden aan een nieuwe opdrachtgever.