Ondernemen naast je studie
Alle informatie voor als je gaat ondernemen terwijl je studeert
Ondernemen naast je studie
Tips, informatie en interviews met student ondernemers

Adverteren

Wilt u studenten bereiken voor uw vacature in een of meerdere studentensteden in Nederland? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!
Studentensteden is het grootste stadsgerichte studentenplatform van Nederland. Met 15 stadsgerichte websites en meerdere thema websites kunt u via ons studenten in alle studentensteden bereiken.
 
Onze bezoekers zijn aankomende, studerende en net afgestudeerde studenten in elke studentenstad. Zij zijn tussen de 16 en 26 jaar en (gaan) studeren - of zijn net afgestudeerd - aan een HBO of WO instelling in een van de studentensteden.
 

Platform Studentensteden

Ons platform bestaat uit de onderstaande -studentenstad.nl websites:

Naast de stadsgerichte pagina's bieden wij ook de onderstaande thema domeinen:

StudentenMarketing

StudentenMarketing is het online marketingbureau met een specifieke specialisatie voor de studentenmarkt. StudentenMarketing doet het volledige advertentiebeheer voor het Studentensteden platform. Wij weten precies wat aankomende, studerende, en net afgestudeerde studenten willen en weten hun middels online en offline campagnes in de verschillende studentensteden te bereiken! Wil je studenten bereiken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

StudentenMarketing.nl
contact@StudentenMarketing.nl
070 220 69 70

Online adverteren op studenten / Webvertising

Door inzet van een combinatie van webvertising realiseren wij zoveel mogelijk contactmomenten met studenten uit de gewenste stad/steden. Nadat wij uw wensen en doelgroep in kaart hebben gebracht ontvangt u van ons een voorstel voor een partnership. Wij bieden de volgende samenwerkingsmogelijkheden. 

Neem contact op

 

Blogs / Native advertising 

Wenst u een ‘zachtere vorm’ van adverteren? Dan adviseren wij native advertising. Branded content of native advertising is een redactioneel artikel geschreven uit naam van onze redactie. Bij branded content of native advertising is het niet direct duidelijk dat u de afzender bent van het artikel. Denk aan een artikel over verzekeringen waar in de laatste alinea als ‘tip’ wordt verwezen naar een specifieke verzekeraar. Vanwege de redactionele invalshoek is de attentiewaarde hoger dan bij een advertorial. Vanwege het redactionele karakter bepaalt de redactie de vorm van het artikel. Hierbij lift u mee op de expertise, schrijfstijl en autoriteit van onze redactie. 

Advertorial 

Wilt u meer vertellen over uw product of dienst? Dan adviseren wij het plaatsen van een advertorial.  Een advertorial is een online advertentie in redactionele vorm. Bij een advertorial is het duidelijk dat u de afzender bent van het artikel. U kunt zelf input aanleveren, maar wij helpen u graag bij het vinden van de juiste tone of voice die aanspreekt bij studenten. Uw advertorial wordt geplaatst op alle, of op een selectie van de, websites onder het Studentensteden platform. De advertorial verwijst naar een door u aangeleverde website en wordt ondersteund met passend beeldmateriaal. Binnen een advertorial is ook de mogelijkheid om een win-actie toe te voegen. 

Bannering

Heeft u als doelstelling zoveel mogelijk getarget bereik te realiseren? Dan adviseren wij banner inkoop. Op verschillende A locaties binnen ons platform bieden wij bannerruimte aan. De meest voorkomende formaten zijn de leaderboard en large rectangle.

Link plaatsing / link building

Wilt u investeren in uw vindbaarheid op lange termijn? Dan adviseren wij link building. Wij plaatsen een link naar keuze op een of meerdere van onze webpagina’s, met uitzondering van de homepage. Uw link wordt geplaatst inclusief een begeleidende tekst van maximaal 50 woorden.

Lokale studenten vacaturebank

Plaats uw eigen vacature op de vacature bank van een gewenste stad of op ons gehele platform. Het plaatsen van een vacature kan per stuk of automatisch middels een xmlfeed.
Zo komt u direct in contact met uw toekomstige medewerkers.

Bloggers

Vindt u het belangrijk dat de ervaring met uw product naar voren komt? Dan adviseren wij een samenwerking met een van onze studenten redacteuren/bloggers. Onze redactie bestaat uit redacteuren die midden in het studenteleven staan. Zij zijn ervaringsdeskundige op het gebied van alles wat studenten aan gaat. Onze redacteuren maken graag kennis met uw product. Zij schrijven vervolgens een artikel over hun ervaring met het product. Dit doen zij op een eerlijke, transparante manier zodat de betrouwbaarheid van ons platform gewaarborgd blijft. 

Social Media advertentie 

Heeft u als doelstelling om de engagement met uw merk of dienst te vergroten? Dan adviseren wij advertising op onze (lokale) social media kanalen. Social media kunnen worden ingezet als ‘conversation starter’, of als extra kanalen om een redactioneel/branded content artikel aan te jagen. Studentensteden biedt ook de mogelijkheid om Facebook advertising in te kopen als onderdeel van uw campagne. 

Studenten mailing / Nieuwsbrief

Heeft u als doelstelling om met een korte boodschap onder de aandacht te komen bij een specifieke studentendatabase? Dan adviseren wij advertising in onze nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief geeft toegang tot een database van duizenden studenten die hebben aangegeven dat zij interesse hebben in studenten nieuws. In de nieuwsbrief kunt u een advertorial plaatsen die verwijst naar een externe omgeving. Daarnaast kan de nieuwsbrief ingezet worden als extra kanaal om een redactioneel/branded content artikel aan te jagen. 

Studentenbrainstormsessies

Uw product/dienst/app laten testen door studenten, communicatiestrategie testen, trends en innovatie onderzoeken? Gebruik ons Studenten Brainstormteam!
Studenten Brainstorm organiseert creatieve, informele en innovatieve brainstormsessies met studenten. Tijdens onze studenten brainstormsessies krijgt u bruikbare informatie vanuit de belevingswereld
van aankomende, studerende en net afgestudeerde studenten!